PENTRU CA E DIN NOU LA MODA
Trebuie sa recunoastem ca problema zugravitului, cu tot ceea ce implica aceasta operatiune, poate fi destul de anevoioasa; mutatul mobilei, praful, deranjul ne dau multa bataie de cap si acum.
Multi se gandesc poate cum sa-si usureze aceasta munca, care trebuie reluata dupa o perioada de cativa ani. Solutia este mult mai simpla decat va imaginati, eforturile reduse, munca mai eficienta si suma platita in final, mai mica. Trebuie doar sa fiti deschisi la nou, la frumos si sa urmati sfaturile specialistilor nostri in decoratiuni interioare.

Culoarea tapetului din incaperi va poate schimba starea de spirit, de aceea va sfatuim sa folositi culori luminoase bej, crem sau galben care creaza senzatia de spatiu in incapere. In dormitoare se pot lipi tapete cu flori sau desene armonioase, in culori vii.
Daca vreti sa dati biroului unde lucrati o noua infatisare, puteti folosi tapetele structurale din seria Mode Rolle care sunt de actualitate pe piata de vest.
La bai, bucatarii si holuri se pot folosi tapete cu modele care imita faianta sau lambriurile. Pe piata romaneasca exista mai multe tipuri de tapete : lavabile, superlavabile, ( in general cauciucat) structural sau relief ( realizat din material cu coeficient mare de rezistenta la foc) .
Folositi tapetele, import Germania, ca pe o alternativa pentru renovarea locuintei dumneavoastra, dar tineti cont de urmatoarele aspecte, astfel incat utilul sa se imbine cu placutul. Calitatea, culoarea tapetelor si dimensiunile sunt foarte importante.

Tapetele superlavabile sunt facute din vinilin cu suport din hartie ce inlesneste montarea pe perete. Acestea sunt recomandate pentru spatiile deschise, de mari dimensiuni si cu umiditate redusa, cum ar fi camera de zi, sufrageria, holul si dormitorul. Pentru baie si bucatarie, exista tapete speciale care sunt mai groase si special tratate ca sa reziste la aburi si la caldura si sa permita o intretinere mai riguroasa. Este un produs foarte usor de intretinut, peretele sau praful pot fi inlaturate cu o carpa umezita in apa cu detergent. Se poate folosi atat detergent special, cat si detergent obisnuit.
In montarea tapetelor primul pas il constituie pregatirea peretelui. Se curata zugraveala pana la glet sau se spala peretii, apoi se lasa la uscat. Se taie tapetul in fasii egale cu inaltimea peretelui. La lipire se foloseste adezivul pentru tapet diluat conform instructiunilor inscrise pe cutie. Daca peretele prezinta igrasie sau retine umezeala, este recomandata tratarea acestuia, inainte de decorare, cu Spray antimucegai.